Vijesti 05.07.2016.

Banjalučki studenti moći će studirati u Dejtonu

ČITANJE: 1 minuta

Razmjena studenata iz Dejtona i Banjaluke, te iskustva u studijskim programima koji bi u cjelosti bili na engleskom jeziku i koji bi privukli međunarodne studente bili su tema današnjeg sastanka koji je održan na Univerzitetu u Banjaluci između predstavnika Univerziteta i delegacije američkog grada Dejtona.

Milan Mataruga, rektor banjalučkog Univerziteta, rekao je ovo sjajna prilika za Univerizitet, te da među delegacijom iz Dejtona ima i univerzitetskih profesora.

” Na prvo mjesto stavljamo mogućnost razmjene studenata, kako naših tako i dolaska studenata iz Dejtona. Ovih dana razgovaramo i o pokretanju novih studijskih programa prije svega na Medicinskom fakultetu i Fakultetu političkih nauka koji bi u cjelosti bili na engleskom i koji bi  privukli više međunarodnih studenata i vjerujemo da ćemo dobiti punu podršku kolega iz Amerike, koji bi se mogli uključiti u nastavni proces i prenjeti njihova znanja”, rekao je Mataruga.

Nan Vejli, gradonačelnica Dejtona, rekla je novinarima da bi razmjena studenata trebala više biti konkretizovana tokom današnjeg susreta, te da su prošle godine studenati sa nekih univerziteta iz BiH bili u Dejtonu.

(Nezavisne)