Vijesti 20.12.2016.

Banjalučki studenti novcem od džeparca kupili poklone i obradovali višečlanu porodicu

ČITANJE: 1 minuta

Četvoro studenata banjalučkog Univerziteta – Mila Stojković, Milijana Dragičević, Dejana Stupar i Goran Golub, novcem prikupljenim od džeparca, obezbijedili su poklon-paketiće i novogodišnju jelku i uručili šestočlanoj porodici Jareb iz Kladara u opštini Srbac.

Preporuku da to bude baš ova porodica, mladi humanisti dobili su od srbačkog Crvenog krsta.

– Djeca su se obradovala neočekivanim poklonima, a posebno jelki sa ukrasnim svjetiljkama. Zahvaljujem se mladim humanistima koji su donijeli veliku radost u ovu porodicu – kaže sekretar Crvenog krsta u Srpcu, Ljiljana Jovičić.

Ona dodaje da ovaj lijepi gest Mile Stojković i nije iznenađenje, jer ona potiče iz poznate humane porodice iz Sitneša. Njen otac Miloš bio je više od 50 puta dobrovoljni davalac krvi i jedan je od rekordera po dobrovoljnom davalaštvu u srbačkoj opštini.

Mila je uspješan student četvrte godine Medicinskog fakulteta i zajedno studira sa Milijanom i Dejanom, a njihovu odluku da obraduju jednu višečlanu porodicu podržao je i njihov kolega Goran.

– Drago nam je da su pokloni došli zaista u prave ruke, a radost sa lica mališana kada smo im uručivali poklone i kitili jelku ostaće nam dugo u sjećanju – izjavili su mladi studenti – humanisti sa banjalučkog Univerziteta.

Sličnih primjera humanosti i solidarnosti ima, ali bi moglo da ih bude mnogo više, naročito od onih koji imaju dobar ekonomski status.

U šestočlanoj porodici Jareb niko nema stalno zaposlenje.

(EuroBlic)