Vijesti 05.07.2016.

Banjalučki univerzitet nepoželjan u Tuzli

ČITANJE: 1 minuta

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas odluku da ne postoji društvena opravdanost za organizaciju nastave na Odjeljenju Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment na području Tuzlanskog kantona.

U skladu sa tim, spomenutom Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment Banjaluka nije data prethodna saglasnost za organizovanjem takvog studija na području Tuzlanskog kantona, javlja portal tuzlainfo.ba.

Ovo je prva visoka škola kojoj je Vlada TK odbila da da saglasnost za organizovanjem nastave na području Tuzlanskog kantona.

Ranije je data saglasnost o organizovanju nastave Visokoj školi za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Evropskom univerzitetu “Kallos”, Visokoj školi – Centru za multidisciplinarne studije u Tuzli, Univerzitetu u Travniku sa sjedištem u Travniku za organizovanje studija na Pravnom fakultetu i Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju na području Tuzlanskog kantona, te osnivaču Visoke škole za finansije i računovodstvo “Edukativno-konsultantskoj kući FINconsult”.

(tuzlainfo.ba)