Sport 19.09.2016.

Banjalučki vaterpolo veterani sedmi u Evropi

ČITANJE: 1 minuta

U organizaciji Evropske plivačke federacije (LEN) u Rijeci je, u periodu od 12-17. septembra, održano Osmo evropsko prvenstvo u vaterpolu za veterane (VIII LEN EUROPEAN MASTERS CHAMPIONSHIP).

Osmo evropsko prenstvo veteranskih vaterpolo timova okupilo je 57 ekipa (uključujući i četiri ženska tima) iz 19 zemalja, koje su se takmičile u osam starosnih kategorija (od +30 do +65).

Banjalučki vaterpolisti nastupili su u najsnažnijoj grupi +30, u kojoj su se takmičile sljedeće ekipe: Bajer Uerdigen Njemačka, ACS Brentag Rumunija, WPC Kazanj Rusija, Pijani somovi Srbija, VPC Masters Ukrajina i SC Neptun Mađarska, a Banjalučani su nastupili u timu VK Beograd Srbija.

“Ovo je prvo Evropsko prvenstvo na kojem su zaigrali banjalučki vaterpolo veterani. Finansijski i organizacioni smo bili spriječeni da nastupimo kao VK Incel, te smo ‘pojačali’ ekipu VK Beograd. S obzirom na to da klub djeluje tek tri godine, učešće na šampionatu Evrope doživljavamo kao veliki uspjeh i motiv za naredno EP koje će se održati 2018. godine u Kranju”, izjavio je Darko Telić, portparol VK Incel.

Krajnji plasman mješovite beogradsko-banjalučke ekipe je sedmo mjesto.

U taboru Banjalučana najefikasniji je bio Bojan Guzina sa šest postignutih golova, dok su po jednom mrežu rivala tresli Branislav Koprena, Darko Telić, Borjan Šobot i Ivan Kolak.

Na evropskom turniru, u okviru grupe +35, odličan rezultat ostvarili su vaterpolisti koje su Banjalučani imali priliku da gledaju na nedavno Drugom vaterpolo turniru veterana Banjaluka 2016.

Beogradski Partizan je osvojio drugo mjesto a veterani Jadrana iz Herceg Novog je pripala treća pozicija. Bronzani su takođe bili i beogradski Pijani somovi, ali u kategoriji +30.

(mondo.ba)