Banjalučki “Vrapčići” nastupili u Trebinju

Dječji hor “Vrapčići” iz Banjaluke izveo je proteklog vikenda u pozorišnoj sali Кulturnog centra Trebinje koncert za najmlađe Trebinjce i Trebinjke.

Branislav Đaković, rukovodilac hora, kaže da je koncert priređen u okviru obilježavanja jubileja – 25 godina od osnivanja “Vrapčića”, a ujedno je i promocija novog albuma “Tenis kraljica”.

“Sa djecom s posebnim potrebama, članovima Udruženja ‘Sunce nam je zajedničko’ u Trebinju snimamo i spot za kampanju ‘S ljubavlju hrabrim srcima’, koji će biti promovisan na donatorskoj večeri 22. decembra, što nam je posebno drago”, istakao je Đaković.

Na koncertu su “Vrapčići” izvodili hitove koji su, kako dodaje Đaković, obilježile njihovih prvih 25 godina, a pjesme su s njima pjevali i svi mali posjetioci.

Na sceni trebinjskog Kulturnog centra nastupilo oko 35 mališana ovog banjalučkog hora, koji okuplja djecu uzrasta od tri do 12 godina.

“Vrapčići” su dosad objavili 16 albuma i snimili preko 100 pjesama.

Pokrovitelj trebinjskog koncerta “Vrapčića” bili su predsjednica Republike Srpske, u okviru programa “Promocija dječjeg stvaralaštva”, i grad Trebinje.

(Nezavisne)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za