Vijesti 04.12.2022.

Banjalučki vrtići ostaju u rukama SP-a: Petar Jokanović v.d. direktor

ČITANJE: 1 minuta

Javni vrtići u Banjaluci ostaju u rukama Socijalističke partije, a u narednom periodu gradskom ustanovom, koja upravlja gradskim obdaništima rukovodiće kadar ove stranke Petar Jokanović, saznaje portal Capital.

Jokanovića je na funkciju vršioca dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka imenovao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Prema rješenju koje je potpisao Stanivuković, novi v.d. direktor se imenuje na period do šest mjeseci.

Jokanović je rođen 1991. godine i po zanimanju je diplomirani pravnik.

Na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine kandidovao za odbornika SP u Banjaluci i osvojio je 447 glasova, što nije bilo dovoljno da obezbijedi mjesto u lokalnom parlamentu.

Prema raspoloživim informacijama, osim političkog angažmana u SP, Jokanović do sada nije radio na poslovima koji bi ga mogli preporučiti za ovo radno mjesto.

Jokanović na ovoj funkciji mijenja svoju stranačku kolegicu Jelenu Kurtinović, koja je napustila poziciju direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka zbog prelaska na novu funkciju.

Naime, Kurtinovićeva je imenovana za v.d. pomoćnika ministra za porodicu u ministarstvu za porodicu omladinu i sport RS.

Jelena Kurtinović je Centar vodila od 2016. godine, a u aprilu prošle godine Skupština grada joj je dala novi mandat.

(A. S.)