Sport 27.01.2018.

Banjalučki “zlatni olimpijac” na svjetskom forumu!

ČITANJE: 1 minuta

Legendarni bokser iz Banjaluke Anton Josipović pozvan je na svjetski bokserski forum u ruskom Sočiju, koji ima za cilj ujedinjenje svih ljubitelja “plemenite vještine” na planeti.

Na prvom svjetskom bokserskom forumu, koji će se održati od 1. do 4. februara u Sočiju, naći će se i olimpijski pobjednik iz Los Anđelesa – Anton Josipović.

Na njegovu adresu stiglo je pismo Bokserske federacije Rusije i generalnog sekretara Umara Kremleva, koji će okupiti najveća imena “plemenite vještine” na svijetu s ciljem da ujedine ovaj sport.

Za istim stolom na forumu će sjediti čelnici Amaterske svjetske federacije (AIBA), sve verzije Svjetske federacije VBA, VBC i VBO, kao i IBF, te šeik Ahmed al Fahad Al Ahmed al Sabah, predsjednik nacionalnih olimpijskih komiteta, koji će i otvoriti svjetski bokserski forum.

“Ovo je velika čast i priznanje za mene. Pozivno pismo koje sam dobio da kao olimpijski pobjednik prisustvujem Svjetskom bokserskom forumu je i priznanje sportu Republike Srpske, mojoj Banjaluci, našoj bokserskoj porodici. Dostojno ću da prezentujem naš boks, a ideja oko ujedinjenja ovog sporta zbog njegove budućnosti je za mene nešto pozitivno i srećan sam što ljudi iz boksa razmišljaju na taj način. Posebno priznanje treba odati Bokserskom savezu Rusije koji će organizovati ovako glomazan skup i okupiti sve što danas vrijedi u svjetskom boksu. Srećan sam što ću biti dio tog ukupnog ambijenta”, izjavio je Josipović, a prenio “Sportski žurnal”.

Banjalučki bokser će put Rusije krenuti u ponedjeljak zajedno sa Tadijom Kačarom iz Srbije, koji je nedavno boravio u Banjaluci i posjetio u bolnici Marijana Beneša.

(Mondo)