Vijesti 18.12.2015.

Banjalučkim učenicima uplaćena prva stipendija

ČITANJE: 1 minuta
stipendije
Uplaćena je prva stipendija za 1.166 učenika, koje grad Banjaluka stipendira u školskoj 2015/2016. godini.

Preostalih devet biće isplaćivano prema planu tokom naredne kalendarske godine.

Podsjećamo da je prva rješenja o stipendiranju dodijelio 26. novembra gradonačelnik Slobodan Gavranović na prijemu u zgradi Gradske uprave, a preostala su učenicima, kojima je odobrena stipendija za školsku 2015/2016. godinu, podijeljena u njihovim školama.

Tokom protekle sedmice, Odjeljenje za društvene djelatnosti je završilo distribuciju rješenja za učeničke stipendije po školama.

-Obišli smo svih 17 srednjih škola na području grada Banjaluke, te učenicima u njihovim školama uručili rješenja. U saradnji sa upravom škole, svi učenici koji su ostvarili pravo na stipendiju, obaviješteni su o vremenu preuzimanja rješenja. Veliki broj stipendista je potvrdio da će stipendije stići u prave ruke. Uredno su došli u zakazano vrijeme da preuzmu svoja rješenja, da se kratko druže sa predstavnicima Gradske uprave i uspostave neposredan kontakt  – kazala je v.d. načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, Ljubinka Dragojević.

Odjeljenje je ovakav način uručivanja rješenja iniciralo i počelo primjenjivati u prošloj školskoj godini.

-Isti se pokazao opravdanim iz više razloga. Za kraći vremenski period se izvrši uručivanje rješenja, učenici ne odlaze sa nastave, ne stvara se gužva u prostorijama Gradske uprave, a najveći učinak jeste približavanje lokalne zajednici mladim ljudima, učenicima srednjih škola – naglasila je Dragojević.

Studentske stipendije

Kada je riječ o studentskim stipendijama, u toku je obrada zahtjeva i do kraja decembra biće poznati rezultati. Zaprimljeno je ukupno 482 zahtjeva, od kojih 332 po socijalnom statusu, po osnovu uspjeha – 91 i 59 zahtjeva za deficitarna zanimanja.

(Banjaluka.rs.ba)