Vijesti 18.02.2017.

Banjalučko polje poslije 57 godina poprimiće drugi izgled

ČITANJE: 1 minuta

Garaže “Autoprevoza” proteklih dana su srušene pa će Banjalučko polje poslije 57 godina poprimiti drugi izgled.

Bageri su srušili ostatke starih objekata, a autobusi su premješteni u Derviše, gdje će ubuduće biti stacionirani i popravljani.

Prema nezvaničnim informacijama, novi vlasnik parcele je preduzeće “MG Mind” iz Mrkonjić Grada i za sada nije poznato da li će i šta će biti izgrađeno na toj lokaciji.

“Regulacionim planom na tom potezu planirani su stambeni i poslovni objekti. Na narednoj sjednici Skupštine grada 28. februara jedna od tačka dnevnog reda biće i odluka o reviziji Regulacionog plana “Centar Aleja” – kazali su u Gradskoj upravi.

U “Autoprevozu” nisu željeli da komentarišu izmještanje autobusa i garaža sa dosadašnje lokacije.

Inače, “Autoprevoz” je osnovan 1945. godine. U početku firma se zvala DASP (Državno autosaobraćajno preduzeće za prevoz putnika) i na početku je imala osam zaposlenih i tri autobusa. Prvi vozači bili su demobilisani partizani. Na početku 1950. dobija ime “Autoprevoz” da bi prvih mjeseci šezdesetih godina prošlog vijeka kupilo zemljište na Banjalučkom polju. Privredni razvoj pedesetih godina prošlog vijeka pogodovao je širenju preduzeća. Osim lokalnih i međumjesnih, uvedena je linija za Zagreb, a potom i Beograd.

(Glas)