Magazin 14.11.2018.

BANJALUČKO STUDENTSKO POZORIŠTE Aplauzi za “Life”u Temišvaru

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučko studentsko pozorište imalo je zapažen nastup na “Danima srpske kulture” u Temišvaru, gdje su se predstavili komadom “Life”, reditelja Aleksandra Pejakovića. Predstava je izvedena u prepunoj sali Saveza Srba u Rumuniji, u okviru festivala “Teatros fest”.

Riječ je o pozorišnom komadu koji se bavi problemima adolescenata, a i porodična je drama, te je izazvao pozitivne reakcije festivalske publike.

Predsjednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić naglasio je značaj saradnje Srba u Rumuniji sa Republikom Srpskom.

“‘Dani srpske kulture’ su jedna od naših najznačajnijih manifestacija u kulturnom kalendaru godine. Cilj nam je da promovišemo srpsku kulturu u svim segmentima, a najljepše je ono što nam stiže iz RS i Srbije. Jedan segment manifestacije posvećen je i mladima. U našoj misiji Republika Srpska je uvijek imala materinski odnos prema nama”, rekao je Krstić.

Predstavi je prisustvovao i generalni konzul Republike Srbije u Rumuniji Vladan Tadić.

Glumac Marko Adžić, koji u okviru Saveza Srba animira mlade s ciljem da se razvije srpska pozorišna scena u Rumuniji, kaže da bi bilo jako značajno da i srpski bude jedan od četiri teatarska jezika u Rumuniji, osim rumunskog, mađarskog i njemačkog.

Nastupom u Temišvaru zadovoljni su članovi ekipe Studentskog pozorišta.

“Brojna publika, u kojoj su bile sve generacije, nije krila oduševljenje, a najsnažniji utisak ostavila je na tinejdžere, kojima se predstava i bavi”, rekla je Jelena Stojaković, glumica i umjetnička direktorica Studentskog pozorišta.

(Nezavisne)