Banjalučko studentsko pozorište: Roki horor šou otvara novu sezonu

Banjalučko studentsko pozorište u novoj sezoni pod nazivom “Povratak otpisanih” priprema predstavu “Roki horor šou” u režiji Aleksandra Pejakovića, koja će premijerno biti izvedena 19. februara.

Direktorica Studentskog pozorišta Bojana Tomašević najavila je da će u 42. sezoni ostalih pet predstava sa redovnog repertoara “LIFE”, “Dvanaest zvjezdica”, “Mlijeko”, “Studentski paviljon” biti izvođene na gostovanjima i festivalima širom Evrope i svijeta.

– U 2018. godini planirano je i dodatno opremanje “Podrum scene” i u tom smislu se nedvosmisleno očekuje podrška, kako javnog tako i privatnog sektora – kaže Tomaševićeva.

Ona podsjeća da je ovo pozorište u 2017. godini, kada je proslavilo četrdeset godina postojanja, realizovalo četiri premijere.

Studentsko pozorište je prošle godine učestvovalo na više od 15 festivala na kojima je osvojilo 20 nagrada, od kojih je najznačajnija “Srebrni vitez” iz Moskve.

U 41. sezoni uspostavljena je i profesionalna scena i to premijerom predstave “Mlijeko” u režiji Slobodana Perišića.

– Zahvaljujući prvenstveno proslavi jubileja, te učesnicima i publici festivala “Kestenburg” Studentsko pozorište protekle godine je realizovalo 170 događaja, a imalo je više od 22.000 gledalaca, što je najviše, analizirajući prethodnih osam sezona, od kada su na čelu uprave združeno djelovali direktor Goran Jokić, predsjednik Skupštine Aleksandar Pejaković i predsjednik Upravnog odbora Milan Leper – rekla je Tomaševićeva.

Prethodna sezona je završena 29. decembra 2017. godine premijerom predstave “Pakao” u režiji Bojane Tomašević.

(Glas Srpske)

BANSKI DVOR Koncert francuske kantautorke Pomme

U okviru Svjetskog dana muzike, Francuski institut u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa JU Kulturnim centrom Banski dvor i Gradom Banja Luka, organizovao je u nedjelju 24. juna koncert mlade francuske kantautorke Pomme.

STARČEVICA Uskoro izgradnja kanalizacije u Ulici Koste Jarića

Izgradnja kanalizacije u Ulici Koste Jarića u naselju Starčevica trebalo bi da počne uskoro, nakon što je ovih dana potpisan ugovor sa izvođačem radova. Preduzeće „Građenje Đurić“ dobilo je na tenderu ovaj posao, vrijedan 55.970 KM.