Banjalučko studentsko pozorište: Roki horor šou otvara novu sezonu

Banjalučko studentsko pozorište u novoj sezoni pod nazivom “Povratak otpisanih” priprema predstavu “Roki horor šou” u režiji Aleksandra Pejakovića, koja će premijerno biti izvedena 19. februara.

Direktorica Studentskog pozorišta Bojana Tomašević najavila je da će u 42. sezoni ostalih pet predstava sa redovnog repertoara “LIFE”, “Dvanaest zvjezdica”, “Mlijeko”, “Studentski paviljon” biti izvođene na gostovanjima i festivalima širom Evrope i svijeta.

– U 2018. godini planirano je i dodatno opremanje “Podrum scene” i u tom smislu se nedvosmisleno očekuje podrška, kako javnog tako i privatnog sektora – kaže Tomaševićeva.

Ona podsjeća da je ovo pozorište u 2017. godini, kada je proslavilo četrdeset godina postojanja, realizovalo četiri premijere.

Studentsko pozorište je prošle godine učestvovalo na više od 15 festivala na kojima je osvojilo 20 nagrada, od kojih je najznačajnija “Srebrni vitez” iz Moskve.

U 41. sezoni uspostavljena je i profesionalna scena i to premijerom predstave “Mlijeko” u režiji Slobodana Perišića.

– Zahvaljujući prvenstveno proslavi jubileja, te učesnicima i publici festivala “Kestenburg” Studentsko pozorište protekle godine je realizovalo 170 događaja, a imalo je više od 22.000 gledalaca, što je najviše, analizirajući prethodnih osam sezona, od kada su na čelu uprave združeno djelovali direktor Goran Jokić, predsjednik Skupštine Aleksandar Pejaković i predsjednik Upravnog odbora Milan Leper – rekla je Tomaševićeva.

Prethodna sezona je završena 29. decembra 2017. godine premijerom predstave “Pakao” u režiji Bojane Tomašević.

(Glas Srpske)

(FOTO) Deset zlata za banjalučki PK BLOK

Plesni klub “Blok” iz Banjaluke, osvojio je 10 prvih mjesta na Međunarodnom plesnom takmičenju “Tuzla dance festival” koje je proteklog vikenda održano u Tuzli. Blok se na ovom takmičenju predstavio u kategorijama solo, duo i grupa.

Paušal za mobilnu telefoniju 500 KM

Naknada za jednu postavljenu baznu stanicu mobilne telefonije obračunavaće se paušalno, u iznosu od 500 KM mjesečno, ako odbornici 28. marta na sjednici Skupštine grada Banjaluka usvoje Prijedlog odluke o uslovima i visini naknade za korišćenje zemljišta, objekata i infrastrukture u vlasništvu grada za postavljanje baznih stanica mobilne telefonije.

Najviše pasa lutalica u Trapistima i Drakuliću

Higijeničarska služba najviše pasa lutalica nalazi u banjalučkim naseljima Trapisti, Drakulić i Krčmarice, a po gradu najviše oko nove pijace u Lazarevu, odakle se kreću prema centru, potvrđeno je u toj službi.