Vijesti 14.08.2016.

Banjalučkoj porodici opet prijeti deložacija: Boli nas nepravda

ČITANJE: 1 minuta

Porodici Kuzmić iz Banjaluke prijeti deložacija iz kuće koju su u ratu dobili zamjenom za svoje imanje u Hrvatskoj.

Osnovni sud je deložaciju najavio za 22. avgust.

Radomir Kuzmić je zbog poništenja Ugovora o zamjeni imovine 2009. godine štrajkovao glađu danima ispred Narodne skupštine Republike Srpske.

Osnovni sud Banjaluka donio je najnovije rješenje po kojem će porodica Kuzmić iz banjalučkog naselja Česma biti deložirana iz kuće 22. avgusta.

To je nastavak priče koja traje osam godina, koliko je prošlo od kada je Radomir Kuzmić štrajkovao danima ispred Narodne skupštine Republike Srpske i kada su mu i poslanici i tadašnji ministri u Vladi obećavali da će pomoći u rješavanju njegovog slučaja. Kuzmić je u ratu mijenjao kuću u selu kraj Slavonskog Broda za kuću u Banjaluci, ali su stari vlasnici kuće u Banjaluci tražili i dobili poništenje ugovora o zamjeni.

Nekadašnje imanje Kuzmića u Slavonskom Brodu, koje je Radomir Kuzmić mijenjao za kuću u Banjaluci, je devastirano i nije održavano, a Kuzmić kaže da jednostavno nema gdje da se vrati. Uvjeren je i da je žrtva korumpiranog pravosuđa. U Banjaluci od rata živi sa suprugom i dvoje djece.

Deložacija porodice Kuzmić najavljena je iz suda za 22. avgust. Jedan pokušaj deložacije već je ranije propao, jer je utvrđeno da Kuzmići nemaju gdje da odu kada budu izbačeni iz kuće u kojoj žive.

(rtvbn.com)