Vijesti 14.02.2017.

Banjaluka: 20 boraca dobilo pomoć

ČITANJE: 1 minuta

Dodjelom jednokratne pomoći za 20 boraca i članova njihovih porodica u iznosu od po 100 KM, u Banjaluci je danas obilježen Dan Boračke organizacije Republike Srpske.

Predsjednik banjalučke Boračke organizacije Goran Rogić rekao je da iznos pomoći simboličan, ali da borcima i njihovim porodicama mnogo znači znak pažnje.

“Osim što evociramo uspomene na poginule borce, ovo je prilika i da naše članove upoznamo sa radom, problemima i ciljevima banjalučke Boračke organizacije”, rekao je Rogić.

On ističe da je kriterijum za dodjelu novčane pomoći da su to socijalno ugrožene porodice.

“Taj kriterijum danas ne znači puno jer su to sve ljudi koji imaju zdravstvenih i finansijskih problema”, rekao je Rogić.

On ističe da velika nezaposlenost demobilisanih boraca i djece poginulih boraca predstavlja veliki problem za banjalučku Boračku organizaciju, dodajući da je za rješavanje tog problema potrebno angažovati društvo u cjelini.

“Dobijamo sve više zahtjeva za materijalnu pomoć, pa je potrebno ovaj problem riješiti u što skorije vrijeme jer je stanje alarmantno”, upozorio je Rogić.

On kaže da je prijedlog banjalučke Boračke organizacije da resorno ministarstvo poveća iznos koji izdavaja za zapošljavanje ovih kategorija stanovnika ili da se naprave uslovi za prijevremenu penziju demobilisinih boraca koji još nisu ispunili sve uslove za redovno penzionisanje.

Rogić je najavio da će predstavnici Boračke organizacije Banjaluka sutra prisustvovati osveštanju obnovljenog spomen-obilježja u naselju Motike.

(Agencije)