Vijesti 21.04.2016.

Banjaluka: 420 mališana na Prvim predškolskim sportskim igrama

ČITANJE: 2 minute
igre
Prve predškolske sportske igre danas su na Gradskom stadionu okupile 420 mališana, koji su se takmičili u četiri discipline.

Spretnost u trčanju na 60 metara, skoku udalj, na poligonu svestranosti i u štafetnom trčanju pred roditeljima i ostalim navijačima pokazala su djeca iz devet vrtića JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a svi su bili složni da rezultati takmičenja nisu toliko važni jer je u prvom planu bilo druženje mališana.

Jasna Brkić, zamjenica gradonačelnika, je svečano otvarajući ovogodišnje igre rekla da je ovo jedan od najljepših događaja tokom zvaničnog programa obilježavanja Dana grada.

“Mnogo naših najmlađih sugrađana iz devet vrtića takmiči se, igra i uživa u slobodi i u ljepoti svoga grada”, rekla je Brkićeva, dodajući da bi naredne godine mogao učestvovati veći broj djece.

U Centru za predškolsko kažu da očekuju da bi predškolske sportske igre trebalo da postanu tradicionalne.

“Ovo je tek početak, s obzirom da su prve igre. Djeca su vrijedno radila i ozbiljno shvatila ovo takmičenje i za njih su ove igre bitne, kao i za njihov fizički razvoj”, rekla je Jelena Kurtinović, vršilac dužnosti direktora Centra.

Šestogodišnji Minja Rolović iz vrtića “Bubamara” kaže da mu je na ovim sportskim igrama bilo lijepo.

“Volim fizičko i lijepo mi je sa drugarima, a važno je učestvovati”, istakao je ovaj mališan.

Jelena Gatarić iz vrtića “Dora” učestvovala je u trčanju, a kaže da se za sportske igre puno pripremala u vrtiću. Organizatori ovog događaja su grad Banjaluka, JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Atletski klub Banjaluka.

(Nezavisne)