Vijesti 09.07.2016.

Banjaluka: Akcija suzbijanja komaraca 10. i 11. jula

ČITANJE: 1 minuta

Preduzeće za sanitarno-ekološku zaštitu “Eko bel” iz Laktaša saopštilo je da će sutra na području Banjaluke početi dvodnevnu akciju suzbijanja komaraca sa zemlje.

Suzbijanje komaraca sutra će biti obavljeno od 19.45 do 23.00 časa u banjalučkim naseljima Lazarevo, Kumsale, Priječani, Delibašino selo, Česma, Mađir, Kuljani, Ramići, Barlovci, Dragočaj, Paprikovac, Petrićevac, Debeljaci, Zeleni vir, Rakovačke Bare i Šargovac.

Akcija suzbijanja komaraca u ponedjeljak, 11. jula biće vršena od 5.00 do 6.30 časova u banjalučkim naseljima Ada, Medeno polje, Vrbanja, Kočićev Vijenac, centar grada-parkovi i zelene površine, Nova Varoš, Rosulje, Lauš, Borik, šetalište od Zelenog do Rebrovačkog mosta, Obilićevo, Starčevica, Derviši i Zalužani. Larvicidni tretman suzbijanja komaraca na području grada Banjaluka izvršen je u naseljima uz vodene tokove i vodena staništa 2. juna, što je rezultiralo smanjenjem broja ovih insekata, podsjećaju u ovom preduzeću.

Iz preduzeća “Eko bel” upozoravaju pčelare da u navedene dane u pomenutim terminima preduzmu potrebne mjere za zaštitu pčela, kao što je natkrivanje pčelinjih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvima. Iz ovog preduzeća napominju da će u slučaju loših vremenskih uslova građani biti putem medija obaviješteni o naknadnom terminu akcije.

(Nezavisne)