Vijesti 04.01.2016.

Banjaluka: Autobusi voze bez većih poteškoća

ČITANJE: 1 minuta
gradski autobusi
Na gradskim linijama autobuski saobraćaj se danas odvijao bez većih kašnjenja i poteškoća, tvrde u preduzećima zaduženim za prevoz putnika, dok pojedini vozači i putnici tvrde da stanje na terenu i nije baš takvo.

Dragan Ritan, direktor preduzeća “Žak turs”, kazao je da su autobusi danas neometano vozili sve gradske linije i da nije bilo problema u saobraćanju.

-U nedjelju smo imali manjih problema s nekim linijama, te smo saobraćali malim vozilima, međutim taj dan nije ni bilo mnogo putnika, tako da smo naišli na razumijevanje. U ponedjeljak je mnogo bolje stanje i gradski saobraćaj na našim linijama se odvija neometano- kaže Ritan.

Draško Talijan, predsjednik Udruženja vozača i automehaničara gradskog i prigradskog prevoza putnika, smatra međutim da je stanje na putevima loše jer nisu očišćene sve saobraćajnice, ni stajališta.

-Pješaci se kreću po saobraćajnicama jer trotoari nisu očišćeni. Bilo je svega: i kvarova autobusa i zaostajanja, ali i manjih slijetanja- kaže Talijan.

U preduzeću “Autoprevoz” ističu da su svi autobusi danas redovno saobraćali i da nije bilo kašnjenja na gradskim linijama.

-U nedjelju smo imali problema na linijama za Trn i Kuljane zbog neočišćenog puta, ali danas se stanje popravilo i autobusi su neometano vozili- kazao je Dejan Mijić, izvršni direktor “Autoprevoza”.

(NN)