Vijesti 19.11.2015.

Banjaluka: Bacio bombu i pričinio štetu od 14.000 KM

ČITANJE: 1 minuta
policija
Pripadnici kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka pretresli su kuću, pomoćne objekte i automobil “audi” lica čiji su inicijali M.T. /25/ iz Banjaluke koje je osumnjičeno da je, bacivši bombu, pričinilo materijalnu štetu od 14.000 KM.

Pretres je izvršen u Ulici Branka Koščice u Banjaluci na osnovu naredbe Osnovnog suda, rečeno je Srni u CJB Banjaluka.

Tokom pretresa i na osnovu istrage koja je vođena pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka pronađeni su dokazi koji stvaraju osnov sumnje da je M.T. tokom noći 27. januara 2011. godine u naselju Pavlovac izvršio tri krivična djela.

To su krivična djela izazivanje opšte opasnosti, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, na štetu preduzeća za prodaju polovnih vozila u Banjaluci.

Osumnjičeni je te noći bacio ručnu bombu M-52 koja se aktivirala na betonskoj podlozi u dvorištu u naselju Pavlovac, usljed čega su oštećeni fasada, dva putnička automobila, dva kombi-vozila i dio auto praonice i auto radionice, čime je pričinjena materijalana šteta u ukupnom iznosu od 14.100 KM.

Protiv osumnjičenog M.T. danas će Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Srna nezvanično saznaje da će izvještaj biti podnesen protiv Mladena Trubajića.

(Agencije)