Vijesti 11.07.2016.

Banjaluka: Batinama iznuđeno priznanje više krađa

ČITANJE: 2 minute

Mirhad Mahmutagić (33) iz Banjaluke kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da ga je policija brutalno pretukla, zbog čega je priznao da je s Anđelkom Čavlovićem počinio 17 krađa, iako to nije tačno.

On je kazao da je počinio neke krađe, ali ne sve za koje ga terete i naglasio da u vršenju krivičnih djela s njim nije učestvovao optuženi Čavlović. Njih dvojicu tužilaštvo tereti da su počinili 17 krađa, u kojima su odnijeli nakit, novac i drugu robu u vrijednosti oko 177.570 maraka.

– U policiji su me držali od 21 do tri časa. Tražili su da potpišem da sam zajedno s Čavlovićem počinio 17 provala. Na kraju sam to potpisao, iako to nije tako. Sigurno nisam provalio i opljačkao nakit iz stana Saše Čudića, za šta me terete – kazao je Mahmutagić.

Njegovim svjedočenjem završen je dokazni postupak u ovom slučaju, nakon čega su odbrana i tužilaštvo iznijeli završne riječi. Tužilac Tanja Mrđa zatražila je od Sudskog vijeća da optužene osudi, jer smatra da dokazi potvrđuju da su počinili krivična djela za koja ih terete.

Čavlovićev advokat Marica Ćulum zatražila je da on bude oslobođen, jer nema dokaza. Mahmutagićev branilac Milica Cvijanović je istakla da je istraga urađena loše i da tužilac ničim nije dokazao vrijednost ukradenih stvari i nakita koje navodi u optužnici.

Prema optužnici Mahmutagić i Čavlović su od jula do decembra 2009. godine provalili u 17 stanova na području Banjaluke. Njima se, između ostalog, na teret stavlja da su iz stana bivšeg narodnog poslanika i direktora jedne od osiguravajućih kuća Saše Čudića ukrali nakit vrijedan 70.000 maraka. Predsjednik Sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović izricanje presude zakazala je za danas.

(Glas Srpske)