Vijesti 01.01.2017.

Banjaluka bez incidenata za novogodišnju noć

ČITANJE: 1 minuta

Novogodišnja noć u Banjaluci je protekla bez incidenata, rečeno je u Centru javne bezbjednosti Banjaluka. U Hitnoj službi od 19.00 časova pregledana su 65 odraslih pacijenata, 50 djece i obavljeno je 12 kućnih posjeta.

Služba je intervenisala na jednoj povredi od petarde, a osam lica je pomoć zatražilo zbog alkoholisanog stanja. Za obilježavanje Nove godine i druge manifestacije u narednim danima, te praznično ukrašavanje grada, Gradska uprava je izdvojila 36.000 KM, a ostatak sponzori.

Radnici gradske “Čistoće” od jutros čiste Trg, park i ulice. Stanovnici Banjaluke dočekali su Novu godinu na Trgu Krajine, u ugostiteljskim objektima i u porodičnom okruženju. Banjalučani na Trgu Krajine Novu godinu su dočekali uz vatromet, a u ponoć im je srećnu 2017. godinu poželio i gradonačelnik Igor Radojičić.

Na centralnoj bini nastupali su Lukijan Ivanović, Dušan Svilar, Aleksandra Radović i Tijana Dapčević. Centralna bina prvi put je bila postavljena na glavnoj saobraćajnici između Parka “Petar Kočić” i hotela “Palas”.

Doček Nove godine obezbjeđivali su pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka i druge službe. Za doček pravoslavne Nove godine u Banjaluci najavljen je koncert grupe “Bijelo dugme”.