Vijesti 01.11.2017.

Banjaluka bi mogla da dobije javni toalet

ČITANJE: 1 minuta

Ako u budžetu bude dovoljno para, Banjaluka bi naredne godine mogla da dobije javni toalet, obećavaju gradske vlasti.

Konkretno rješenje već dugo čekaju u Muzeju savremene umjetnosti. Pokretne toalet kabine preko puta Muzeja dugo su im trn u oku.

“Ono što je ovdje bio najveći problem jeste u ljetnim mjesecima kada je vrućina i kada se čisti ovaj wc. Stvarno nije fino prošetati. Pogotovo u centru grada ispred jedne institucije kulture. I iza se nalazi gradska uprava. Tu je i KC Banski dvor”, rekla je  Branka Šestić, portparol Muzeja savremene umjetnosti.

Banjalučanin Stanislav Brkić kaže da je ogorčen na pokretne toalete koji su postavljeni kod spomenika 12 zvjezdica. Pisao je žalbe, ali one nisu urodile plodom.

“Obraćao sam se konkretno u stambeno, komunalno, obraćao sam se doktoru koji je zaposlen, savjetnicima, odnosno kabinetu gradonačelnika. Niko ništa nije preduzeo”, rekao je Stanislav Brkić.

Iz gradske uprave poručuju da bi izgradnja javnog toaleta koštala oko 100 hiljada maraka. Skoro isto toliko godišnje se izdvaja za održavanje pokretnih toaleta na deset lokacija u gradu.

“Planiramo da predložimo u programu naredne godine izgradnju jednog javnog toaleta. Ne govorimo o pokretnom nego o stalnom objektu javnog toaleta u samom centru grada”, kazao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Lokacija za izgradnju javnog toaleta mogla bi da bude u parku Petar Kočić. Upravo na tom mjestu se nekada i nalazio takav objekat.

(ATV)