Vijesti 04.06.2016.

Banjaluka: Biznismen Ranko Lukić ranjen u svom dvorištu

ČITANJE: 1 minuta

Lukića je, prepričavaju, napadač čekao u dvorištu a kada je parkirao vozilo u garažu čula se pucnjava. Sa tri hica Lukić je ranjen ali nije u životnoj opasnosti.

Očevici pucnjave u Njegoševoj ulici u Banjaluci nisu smjeli davati izjave. Kažu, strahuju i za svoju bezbjednost. Pričaju da je napadač pobjegao u pravcu ulice Jovana Dučića.

A za napadačem je cijeli dan MUP Srpske pravio potjeru, ali još nije lociran i uhapšen. Povrijeđeni Lukić zbrinut je u Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci gdje je danas i operisan.

“Pacijent je primljen sa dvije prostrelne rane u predjelu natkoljenice i koljena i tangencijalne rane u predjelu lijeve podlaktice. Hirurški je zbrinut, stanje je njegovo stabilno, i nije bilo povrede magistralnih krvnih sudova. Povrijeđene su mišićne strukture, kost isto nije povrijeđena, stabilno je stanje za sada i pratićemo dalja zbivanja”, izjavio je dr. Marinko Domuzin, Univerzitetsko-klinički centar RS.

Uviđaj na licu mjesta u Njegoševoj ulici obavili su pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka. O svemu je obavjšten i okružni tužilac, a iz policije stiže samo potvrda da se traga za više osoba koje se dovode u vezu sa napadom.

“Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka intenzivno tragaju za izvršiocem, odnosno licem koje je upotrijebilo vatreno oružje. To su detalji, istraga je znači u toku, i to su sve informacije koje vam za sada možemo dati”, kazao je Mišo Volf, šef smjene operativnog dežurstva CJB Banja Luka.

Policija za sada ne želi da govori o motivu napada. Ranko Lukić vlasnik je kompanije “Lukić invest”. U žižu javnosti dospio je nakon kupovine ugostiteljskog objekta u centru Banjaluke.

(ATV)