Sport 17.03.2016.

Banjaluka: Challenger kup od 21. do 24. aprila

ČITANJE: 2 minute
kki vrbas
Challenger cup se igra u periodu 21. do 24. aprila 2016. godine u Banja Luci, domaćin kupa je ekipa KKI Vrbas, a turnir se igra u dvije grupe.

Turnir je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske g. Milorada Dodika. Predsjednik organizacionog odbora je g. Slobodan Gavranović na čiji obraz je IWBF dodijelila da ekipa Vrbasa bude domaćin ovako velike sportske manifestacije.

Po završetku kvalifikacionih turnira po Evropi za odigravanje Challenceg cupa izvučene su ekipe po grupama.

GRUPA A:

KKI VRBAS – BIH

PILATUS DRAGONS RCZS- ŠVAJCARSKA

TURK CELL – TURSKA

BSR AMIAB ALBACETE- ŠPANIJA

GRUPA B:

KOLN 99 – NJEMAČKA

BEIT HALOCHEM HAIFA – IZRAEL

BIDAIDEAK BILBAO BSR – ŠPANIJA

TSK REHAB MERKEZI E.S.K. – TURSKA

Ekipa Vrbasa je prilikom kvalifikacija pobjedila ekipe iz Pariza- Francuska, Rigo- Litvanija i Brno-Češka.

Ekipe koje će igrati Challenger cup su izuzetno jake sa budžetima od milion Eura i svjetskim igračima iz Amerike i Brazila, te će biti jako, jako teško igrati sa tako jakim ekipama, ali je i velika čast.

Što se tiče priprema u SD Borik sve će biti spremno, gdje će turnir igrati ekipe iz grupe A, što se tiče SD u OŠ Borisav Stanković gdje turnir trebaju igrati ekipe iz grupe B još uvijek je upitno, ali se organizatori nadaju da će zajedno sa g. Gavranovićem kao predsjednikom organizacionog odbora ubrzo riješiti postojeće probleme.

Challenger cup je jedna od najvećih sportskih manifestacija uopšte u RS, a i invalidnom sportu koja će biti održana u RS. Očekuje se dolazak velikog broj turista, navijača i novinara gdje će imati priliku da na najbolji način predstave Grad Banja Luku i Republiku Srpsku.

Iz organizacije kažu da se nadaju pozitivnoj i dobroj realizaciji turnira, te da će sve da prođe u najboljem redu.

(Banjaluka.net)