Vijesti 12.04.2016.

Banjaluka: Cijene hrane u studentskim menzama višestruko povećane!

ČITANJE: 2 minute
menza
Cijene obroka u menzama Studentskog centra Univerziteta u Banjaluci od 7. aprila ove godine su višestruko povećane. Ovo povećanje se odnosi na sve studente koji nisu stanari studentskih domova u našem najvećem gradu.

Tako će navedena kategorija studenata doručak, umjesto šezdeset pfeninga kako je bilo ranije, plaćati 2.60 KM, ručak 3.90 KM  umjesto ranijih 1.40 KM, a večeru 3.20 KM umjesto jedne marke kako je bilo ranije., piše Frontal.ba

Branko Salatić iz Bileće, student druge godine geodezije na AGF-u u Banjaluci, smatra  da su ove cijene prevelike i da se za isti novac studenti komotno mogu hraniti i u ekspres restoranima.

„Studenti su prije mogli da se dnevo hrane za 3,00 KM. Sada su se cijene povećale za preko 200% (doručak, ručak i večera ukupno koštaju 9,70 KM po danu). Kada se to pomnoži sa brojem dana u mjesecu dolazimo do cifre od 291, 00 KM, što je vrlo nepristupačno, tačnije nemoguće priuštiti. Za isti novac se možemo hraniti u ekspres restoranima, gdje su obroci mnogo obimniji i kvalitetniji. Samo ne vidim po čemu studenti iz doma imaju veće pravo na menzu od studentata koji su prinuđeni da žive privatno, s obzirom na broj studentata i smještajni kapacitet u domovima u Banjaluci“, objašnjava Salatić.

Redakcija Frontala je pokušala kontaktirati direktora Studentskog centra Zorana Babića, ali su za izjavu upućeni na upravnika Slavka Glamočića, koji je objasnio da on nije adresa za odgovor, nego šef ishrane koji „mnogo bolje poznaje problematiku“. Šefa ishrane Bojan Dakić je pak rekao da ni on nije adekvatna adresa i da ne može davati izjave.

Ni Unija studenata RS nije dala odgovor, s obzirom da se čitav dan niko nije javljao na telefon.

(Frontal.ba)