Vijesti 13.04.2016.

Banjaluka: Čistoća pojačala dnevno pranje ulica

ČITANJE: 1 minuta
cistoca
Povodom Dana grada, 22. aprila pojačano je pranje ulica. Po nalogu grada, “Čistoća” sa dvije cisterne oprala je ulice na Kočićevom vijencu i Obilićevu, a do 23. aprila ovim planom biće obuhvaćeni i Borik, Nova varoš i dio Lazareva.

– Pranje ulica odvija po posebnom programu. Dvije cisterne za dnevno pranje će svakodnevno prati ulaze u grad – rekli su u Gradskoj upravi.

Tehnički direktor preduzeća “Čistoća” Milan Plavšić, istakao je da se pranje ulica vrši sa ukupno četiri cisterne, dvije za dnevno i dvije za noćno pranje.

– Ulice na Kočićevom vijencu su već oprane. Počeli smo od Kozarske ulice iz koje su ulazi u grad iz pravca Jajca. Oprali smo i dio Čaira, dio ulice Anđe Knežević iza CJB Banjaluka i područje oko preduzeća “Kosmos”. Trenutno je u toku pranje ulica i u naselju Obilićevo. Noću peremo samo centar grada – rekao je Plavšić.

Dodao je da nakon Obilićeva na red dolazi Borik.

– Nakon obilježavanja Dana grada, nastavićemo pranje po ustaljenom programu – kazao je Plavšić.

Stanovnik Lauša Ana Kajkut kaže da su ulice u ovom naselju prljave, te da pješaci svakodnevno udišu prašinu koja se diže pri svakom prolasku većeg automobila.

– Pranje ulica za Dan grada je trebalo da obuhvati sva naselja – kazala je Kajkut.

(Glas Srpske)