Vijesti 09.04.2016.

Banjaluka: Djevojke se tuku, policija ignoriše

ČITANJE: 3 minute
TUCA CURE
Policija nije htjela da dođe i interveniše zbog tuče više od 20 djevojaka usred noći, iako su stanari više puta zvali i prijavljivali haos.

Očevici i stanari Ulice Save Kovačevića u banjalučkom naselju Borik pričaju da je do incidenta došlo juče oko 3.30 časova i da je tolika galama bila da je većina stanara okolnih zgrada izašla na prozore da vide šta se dešava.

Ono što ih je posebno iznerviralo jeste to što polcija nije htjela da izađe na lice mjesta da vide šta se dešavA.

“Vraćao sam se kući i u toj ulici čuo sam galamu, a kada sam se približio vidio sam da se tuče najmanje 20 djevojaka. Nisam mogao vjerovati da se toliko djevojaka skupilo da se tuče, a zanimljivo da se niko nije trudio da ih razdvoji”, rekao je jedan od očevidaca.

On je ispričao da ne zna oko čega su se potukle, ali da je čuo da su bile u jednom od kafića u toj ulici. Kaže da su se čupale za kosu, gurale, a da je vidio da je jedna od njih flašom pokušavala da udari drugu djevojku.

“Odmah sam pozvao policiju da prijavim šta se dešava, bojao sam se da neka od djevojaka ne bude povrijeđena. Rekli su mi da je sve prijavljeno i da je patrola već krenula prema toj ulici”, istakao je ovaj sagovornik i dostavio sliku svojih poziva policiji.

Međutim, prema njegovim riječima, niko nije došao, pa kaže da je opet pozvao policiju, ali da je ostao začuđen njihovom reakcijom.

“Pitali su me šta se dešava, ima li teže povrijeđenih i zatim su rekli da će policija ubrzo doći. Opet je prošlo više od pet minuta i niko nije došao. Čuo sam da prisutni pričaju da su ih oni zvali, ali očito njima nije interesantno i misle da ne treba reagovati ako se tuče više od 20 osoba”, pojasnio je sagovornik lista, koji je dodao da je još jednom zvao policiju, ali da je dobio isti odgovor kao i ranije.

Kaže da je poslije pola sata tuča prestala, da se većina djevojaka razišla i da su nastavile da međusobno prijete dok su odlazile.

“Tek pola sata poslije mog prvog poziva primjetio sam policijsko vozilo kako ide ulicom. Nije bila upaljena rotacija, a u tom trenutku na trotoarima je bilo više od 15 osoba, među kojima je bilo i nekolio djevojaka koje su se tukle, ali policajci nisu bili zainteresovani da rade svoj posao. Malo su usporili, pogledali koga ima i samo produžili dalje. Uopšte se nisu zaustavljali”, rekao je očevidac ove tuče.

Policija: Lažna prijava

U CJB juče su rekli da im je u 3.35 prijavljena tuča u ugostiteljskom objektu u Ulici Save Kovačevića i da su odmah izašli na lice mjesta. Kažu da su od prisutnih obavješteni da nije bilo narušavanja javnog reda i mira i da je najvjerovatnije riječ o lažnoj prijavi.

(Euro Blic/Foto:ilustracija)