Vijesti 03.05.2019.

Banjaluka dobija “park ćirilice”?

ČITANJE: 2 minute

Grad bi mogao da dobije i “park ćirilice” ako uspijemo pronaći odgovarajuću lokaciju za realizaciju ovog projekta, a pored toga uskoro bi ćirilica trebalo da bude promovisana i u Gospodskoj ulici, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Dodao je da za ovaj park postoje dvije inicijative, a da je jednu od njih podnio Vladimir Nikolić, generalni konzul Srbije u Banjaluci.

“Ideja i prijedlog za jedan park koji bi bio posvećen ćirilici su dobri, ali lokacija je pod upitnikom, tako da bi trenutno to moglo biti samo privremeno rješenje”, kazao je Radojičić.

Dodao je da je bilo razgovora s partnerima i o tome na kojoj lokaciji bi mogao da se nalazi taj park, ali na onim predloženim regulacionim planom je predviđeno nešto drugo.

Prema njegovim riječima, jedna od lokacija za koju je predloženo da bude izgrađen park je Kupusište.

“Ali taj projekat se ne može realizovati ni na tom prostoru jer je predviđeno da na dijelu te lokacije bude izgrađen vrtić”, objasnio je Radojičić.

Dodao je da u ovom momentu nemaju ni pravog partnera, ali ni lokaciju, te da u potpunosti nisu ni prihvatili tu ideju.

Veliki broj građana kaže da podržava svaku ideju da se nešto novo izgradi u njihovom gradu i da bi voljeli da bude izgrađen takav park.

“Smatram da bi grad trebalo da ima više parkova i bilo bi lijepo da imamo i jedan park koji bi promovisao ćirilicu. Mislim da bi takav prostor upotpunio i našu turističku ponudu”, kazala je Ivana M. iz Zalužana.

S njom se slaže i Mladen R., koji podržava svaku ideju izgradnje novih parkova i aleja, a kako kaže, posebno bi mu bilo drago kada bi dobili “park ćirilice”, jer bi on mogao postati nešto po čemu bi grad bio prepoznatljiv, pored mnogobrojnih stvari po kojima je već poznat.

(Nezavisne)