Vijesti 15.11.2017.

Banjaluka dobija prvi međunarodno brendirani hotel „Courtyard by Marriott“

ČITANJE: 2 minute

Najveći svjetski hotelski brend Marriott International i domaća kompanija MMI Razvoj projekata, danas su u Banjoj Luci potpisali franšizni ugovor o otvaranju hotela „Courtyard by Marriott“ Banja Luka. Ovo je prvi takav projekat u Banjoj Luci i Republici Srpskoj.

Direktor kompanije MMI Razvoj projekata, Nada Kuzmanović, ističe da je „Courtyard by Marriott“ Banja Luka, hotel sa 4 zvjezdice prema svjetskim standardima. Hotel se gradi u centru Banje Luke, u ulici Prvog krajiškog korpusa, ponudiće drugačiji pristup gostima, prilagođen njihovim zahtjevima i potrebama.

DSC_3262_resize

-Hotel će imati 118 prostranih, elegantnih i savremeno opremljenih soba, sobe za invalidna lica, višenamjensku multimedijsku konferencijsku salu sa oko 200 mjesta, restoran sa preko 100 mjesta, recepciju, velnes, fitnes salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca hotela. Zvanično otvaranje hotela predviđeno je za 1. maj 2019. godine – kazala je Kuzmanović.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao potpisu ugovora, istakao je da je ovo veoma značajan dan, jer Banjaluka dobija svjetski brend iz oblasti hotelijerstva.

DSC_3339_resize

– Otvaranjem hotela „Courtyard by Marriott“, Banja Luka postaje član ove velike porodice i dobija svoje mjesto na svjetskoj mapi najvećeg hotelskog lanca, a samim tim, o nama će informacije dobiti veliki broj ljudi. S naše strane veoma smo zainteresovani za proširenje turističke ponude grada. Radimo mnogo na turističkoj promociji I organizovanjuu onoga što možemo a to su događaji u turističkoj sezoni. To dovodi turiste kojima je potreban ovakav smještaj– rekao je Radojičić.

U ime Marriott International, ugovor je potpisala Silvija Lovreta, direktor razvoja za jugoistočnu Evropu.

DSC_3348_resize

– „Marriott International“ je najveći svjetski hotelski brend, sa više od 6.200 hotela u 122 zemalja, sa portfoliom od 30 hotelskih brendova, sa preko 1,2 miliona smještajnih jedinica i preko 100 miliona članova lojaliti kluba. Marriott je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima otvorenim u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju i drugim gradovima. Hotel u Banjaluci će svakako doprineti prepoznatljivosti Brenda. “Merriott” se obraća modernism, poslovnim gostima što smatramo da Banjaluci fali kao gradu koji se u ekonomskom I turističkom smislu razvija” rekla je Lovreta.

DSC_3360_resize

 

 

DSC_3286_resize

DSC_3399_resize