Vijesti 15.12.2015.

Banjaluka dobila budžet

ČITANJE: 1 minuta
???????? ,17.????????? /????/ - ???????? ???????? ????????? ?????.
Banjalučki parlament usvojio je danas gradski budžet za iduću godinu u predloženom iznosu od 128,2 miliona KM.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada, usvajanje ključnog gradskog dokumenta podržala su 22 odbornika, dok je njih šest bilo protiv. Budžet su podržali odbornici SNSD-a, DNS-a, SP-a, te dvojica donedvnih odbornika SDS-a Milenko Jaćimović i Marinko Dragišić koji će, kako je najavljeno, dalju karijeru nastaviti u novosnovanoj političkoj partiji Nenada Stevandića.

Protiv su glasali odbornici SDS-a, PDP-a i NDP-a.

Iako je ovih dana najavljivano da bi DNS mogao uskratiti podršku prijedlogu Slobodana Gavranovića, sporenje oko budžeta, prema saznanjima Banjaluka.net-a, izglađeno je uoči samog zasijedanja nakon što je gradonačelnik uvažio četiri od ukupno sedam DNS-ovih amandmana.

Većina amandmana odnosi se na povećanje budžeta za subvencije poljoprivredi i većem izdvajanju za socijalne kategorije.

U prvom dijelu sjednice, banjalučki parlament osudio je neprimjereno poređenje odbornika SNSD-a Marinka Umičevića sa nacističkim vođom Adolfom Hitlerom.

Skupština grada osudila je potez veb portala istinomjer.ba, koji je napravio fotomontažu sa Umičevićevim likom, u znak protesta zbog njegovih izjava u vezi kontraverznog projekta gradnje crkve u naselju Borik.

Iako su se iz ovog portala pravdali da je riječ samo o satiri, sam Umičević najavio je da će podnijeti tužbu protiv ovog medija.

(Banjaluka.net)