Sport 21.04.2016.

Banjaluka domaćin vaterpolistima Crne Gore i Srbije

ČITANJE: 1 minuta
vaterpolo
Vaterpolo reprezentacije Crne Gore i Srbije odigraće meč u Banjaluci, dogovorili su danas na sastanku u Podgorici predstavnici vaterpolo saveza ove dvije države.

Predstavnici dva saveza razgovarali su o mogućem domaćinstu Banjaluke za meč šestog kola preliminarnog dijela Svjetske lige između Srbije i Crne Gore, koji je na programu početkom maja.

Cilj odigravanja ove utakmice je popularizacija vaterpola u BiH.

Osim toga, dogovoreno je da neke naredne utakmice dvije reprezentacije igraju i u ostalim gradovima BiH, kao i u drugim zemljama regiona.

Predstavnici dva saveza razgovarali su o brojnim temama na unapređenju saradnje, promociji i popularizaciji vaterpola koji je najtrofejniji reprezentativni sport u Crnoj Gori i Srbiji, kao i o narednim Olimpijskim igrama na kojima su ove dvije selekcije jedni od glavnih favorita za osvajanje medalje.

U delegaciji Crne Gore bili su predsjednik Vaterpolo saveza Srđan Kovačević, predsjednik Skupštine i direktor saveza Đuro Marić i Petar Porobić, dok su delegaciji Srbiji bili predsjednik saveza Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marjan, kao i članovi Upravnog odbora saveza Zoran Milović i Berislav Gudelj.

(Agencije)