Vijesti 16.09.2016.

Banjaluka: Donatorsko veče za žene žrtve nasilja

ČITANJE: 1 minuta

Donatorsko veče za formiranje Fonda za ekonomsko osnaživanje žena koje su preživjele nasilje sinoć se održalo u hotelu Bosna u Banjaluci.

Inicijator za pokretanje Fonda je Fondacija Udružene žene Banjaluka, a svi građani mogo se odazvati kupovinom karata od 20, 30, 50 i 100 KM ili uplatom na žiro račun 5520020001634706, te tako pomoći žrtvama nasilja.

Nada Golubović, predsjednica Fondacije, rekla je da žene koje su žrtve nasilja nakon borvka u sigurnoj kući nemaju sigurne strategije i da će im osnivanje ovog Fonda pomoći.

„Ovo je prvi korak u formiranju Fonda i nadamo se da će u budućnosti donacije biti stalne“, rekla je Golubovićeva. Dodala je da je ovo veliki korak za RS i BiH jer, kako kaže, ovakva fondacija ne postoji u državi.

Tokom organizovanja donatorske večeri stigle su i prve uplate, te su pojedine firme, ministarstva i Pošte Srpske dali svoj doprinos čime je prikupljeno je 4.000 maraka. Ishod večerašnje donatorske večeri, kojoj se odazvao veliki broj osoba iz javnog života, biće poznat sutra, dok će račun biti stalno aktivan za uplate..

(nezavisne.com)