Vijesti 26.07.2016.

Banjaluka: Dvije pljačke marketa u dva dana, ukraden pazar i cigarete

ČITANJE: 2 minute

Dvije pljačke marketa za nepuna dva dana – ipak, umjesto novca koji je bio plijen razbojnika iz Fortune u Klašnicama, jutrošnji je ciljao na cigarete iz Mog Marketa u banjalučkom naselju Nova Varoš.

Pljačkaš je, odmah po otvaranju, upao u radnju i ukrao veliku količinu različitih cigareta.

Za razliku od “Fortune”, gdje se za sada samo spekuliše da su pljačkaši ukrali na desetine hiljada maraka, u “Mom marketu” su štetu već procijenili i to na između pet i šest hiljada.

Radnici, ali i rukovodstvo marketa “Fortuna” još se oporavljaju od šoka, jer su pljačkaši u noći između nedjelje i ponedjeljka, iz sefa ukrali pazar od proteklog vikenda. Iznos ne žele da otkriju, ali priznaju da je u pitanju velika suma novca.

Sada se, kažu, oslanjaju na policiju u nadi da će otkriti počinioce.

“Policijski službenici iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka izvršili su uviđaj u oba prijavljena krivična djela. Izuzeli su predmete i tragove koji će biti poslati na vještačenje”, rekla je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Nekoliko pljačkaša iz “Fortune”, svjedoče oni koji su gledali snimak nadzornih kamera, bili su izuzetno vješti. Tačno su znali gdje je sef, i nisu se obazirali na alarme koji su se oglasili čim su upali u prostorije. Tada je automatski alarmirano obezbjeđenje, Sektor Sekjuriti i šef marketa. Ipak, kada su policajci došli, nisu zatekli kradljivce.

Danas su inspektori i pripadnici Sektor Sekjuritija iznijeli sef iz kog je novac ukraden, ali su nam zabranili snimanje kancelarije gdje se sve i odigralo.

Razbojnici su se za pljačku, po svoj prilici, dobro pripremili. Pod okriljem noći, isjekli su dio panela i u objekat ušli sa spoljašnje strane.

O obe pljačke obavješten je i dežurni tužilac, a policija će nastaviti istragu. Podsjećanja radi, ni lopovi koji su prošlog mjeseca ukrali 30 hiljada maraka iz jednog od “AS marketa” u Banjaluci, još nisu otkriveni.

(ATV)