Vijesti 26.10.2016.

Banjaluka: Evo ko će u načelničke i direktorske fotelje

ČITANJE: 2 minute

Načelnička mjesta u banjalučkoj gradskoj upravi uveliko se dijele među koalicionim partnerima. SNSD će zadržati Odjeljenje za finansije, inspekcijske poslove, službu za zajedničke poslove i komunalnu policiju. DNS-u ostaju dva mjesta.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje biće Slobodan Stanarević, sadašnji direktor Instituta za građevinarstvo. Njima će pripasti i Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu, sa  Dragomirom Keserovićem na čelu. Novoizabrani gradonačelnik, Igor Radojičić, najavljuje reorganizaciju.

“Biće preraspodjele među odjeljenjima i odsjecima. Mislim da je to kritična tačka broj jedan. Odjeljenje za prostorno uređenje, a zatim, po obimu posla, Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove”, rekao je Igor Radojičić, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke.

Ono će biti podjeljeno na dva dijela, a oba će pripasti SNSD-u. I u Odjeljenju za društvene djelatnosti biće promjena. Kulturu i sport dobiće Natalija Trivić iz Ujedinjene Srpske, a socijalna pitanja  najvjerovatnije će pripasti socijalistima. Za to odjeljenje posebno su bile zainteresovane obe partije. Lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, kaže da će u banjalučku administraciju poslati svoje najbolje ljude.

“Mi smo definisali sebe kao ljude koji ne žele da namiruju neke partijske račune, ne žele nepotizam, ne žele porodično zapošljavanje, i hoćemo da damo najbolji mogući primjer kako se sarađuje u cilju prosperiteta grada”, kazao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Socijalisti su, u odnosu na prethodni saziv, izgubili jednog načelnika. Njima će ponovo pripasti Odjeljenje za privredu, gdje bi trebalo da ostane sadašnji načelnik, Radenko Komljenović.

“Ono što treba reći je da je Socijalističkoj partiji ponuđeno mjesto potpredsjednika skupštine, dva načelnička mjesta. To je privreda i društvene djelatnosti u jednom dijelu kako je rečeno, to ćemo još precizno vidjeti šta je to”, rekao je Radenko Komljenović, načelnik odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi.

Nakon podjele načelničkih mjesta, slijede pregovori o direktorskim foteljama. Ono što se za sada zna je da će DNS-ov Novo Grujić ostati na čelu DEPOT-a, a će da socijalisti, umjesto jednog, dobiti dva direktorska mjesta. Direktora “Toplane” ponovo bi trebalo da da SNSD, ali Mićo Milovanović vjerovatno neće ostati na toj poziciji.

(ATV)