Vijesti 03.03.2017.

Banjaluka: Gorjeli plastenici, policija pokrenula istragu

ČITANJE: 1 minuta

Dva plastenika, vlasništvo Banjalučanina Stanoje Štrpca, poznatijeg pod nadimkom Ringo, izgorjela su u požaru koji je juče izbio na području Bistrice, nadomak Banjaluke, a vlasnik štetu procjenjuje na oko 2.000 maraka.

“Nezavisnim” je iz policije potvrđeno da im je ovaj požar prijavljen oko 18 časova, te da su policajci izašli na mjesto događaja, gdje su zatekli vlasnika, a koji je sam lokalizovao vatru.

Štrbac kaže da je požar najvjerovatnije izazvan nepažnjom nekoga ko je palio nisko rastinje na susjednoj njivi, ali da ne zna ko je u pitanju.

“Znam da rastinje nije palio vlasnik te susjedne njive, pa je nejasno ko je uopšte izazvao požar”, rekao je Štrbac.

On kaže da je požar na plastenicima, u kojim je uskoro trebalo da obavi sjetvu, izbio oko 17.40 časova.

plasetnik bistrica

“Gorjela su dva plastenika, ukupne površine 400 kvadratnih metara, a osim najlona, oštećen je i sistem za navodnjavanje, te ostala oprema”, naveo je Štrbac.

Štrbac kaže da je policija slučaj prijavila i vatrogascima, koji nisu izašli na mjesto događaja, a malo je falilo da se vatra proširi i zahvati i kuću.

Sa druge strane, vatrogasci tvrde da im ovaj požar uopšte nije prijavljen. Iz policije su naglasili da je istraga o ovom slučaju u toku, odnosno da se radi na utvrđivanju uzroka požara, nakon čega će izvještaj biti dostavljen nadležnom tužilaštvu.

(Nezavisne)