Banjaluka: Građani napali policiju kako bi spriječili hapšenje

policija-rs-vozilo

Policija u Banjaluci je hapseći Damira Jakovljevića (23), za kojim je Osnovni sud raspisao centralnu potjernicu zbog krađe, u subotu u kafiću “Mocart 1” u Dubičkoj ulici uhapsila još četiri osobe koje su, kako je saopšteno iz policije, ometale Jakovljevićevo hapšenje.

Kako saznaju Nezavisne, osim Jakovljevića uhapšeni su Mirjana i Mladen Brković, vlasnica lokala i njen suprug, kao i Biljana Danilović, Ljubica Sirar i Dušan Tejić, koji su se zatekli u lokalu.

Kako je saopšteno iz CJB Banjaluka, navodeći inicijale aktera ovog incidenta, Jakovljević je prilikom hapšenja pružao otpor, a zatim pozvao prisutne u lokalu da spriječe policajce da ga privedu u službeno vozilo.

“Oni su gurali policijske službenike, vukli ih za uniformu, upućivali im pogrdne riječi i oštećivali službeno vozilo, a sve s namjerom da ih onemoguće da smjeste osumnjičenog u službeno vozilo”, navodi se u saopštenju policije.

Dodaju kako je tokom obrade utvrđeno da je uhapšeni u avgustu u Banjaluci izvršio tešku krađu u Dubičkoj ulici, a zatim u septembru u Ulici knjaza Miloša ukrao motocikl. Jakovljević je zbog svega predat Sudskoj policiji.

S druge strane, Mirjana Brković, vlasnica lokala, ispričala nam je kako nije ometala policajce, te da je u opštoj zbrci i tuči izvukla deblji kraj. Kako je rekla, niko od gostiju lokala nije imao predstavu da su trojica ljudi koji su došli u kafić i krenuli na gosta, u stvari, policajci jer su bili u civilu, a na automobilu kojim su se dovezli nije bilo policijskih oznaka. Takođe, dodala je da su policajci prekomjerno upotrijebili silu.

“Kada smo shvatili da je riječ o policajcima koji tuku mladića, uzela sam telefon i krenula da snimam. Međutim, u jednom trenutku me neko od njih udario palicom. Kada su vidjeli da ih snimam, stavili su kapuljače”, kazala je ona.

Dodala je kako je zajedno sa mužem provela noć u policijskoj stanici, da joj je oduzet mobilni telefon kojim je snimala, te da je prijavljena za neovlašteno snimanje.

U jako kratkom roku od kada je sve počelo, kako je kazala, policajci su dobili pojačanje jer je stiglo više patrola sa policijskim službenicima.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kazala je kako su policajci pokazali svoje legitimacije osumnjičenom, kako u ovom slučaju nije bilo nikakvih propusta niti prekomjerne upotrebe sile, te da je sve urađeno u skladu sa zakonom. Nezvanično, u subotu je izvršen i pretres lokala.

(Nezavisne)

STARE SLABOSTI Borac sa Širokim Brijegom od propuštenih šansi do remija za brigu

Remi za brigu! Borac je na utakmici protiv Širokog Brijega (1:1) ponovo pokazao slabosti koje ih muče tokom većeg dijela jesenje sezone. Banjalučani nisu uspjeli da realizuju svoje prilike, pa su na kraju morali da jure kako bi došli barem do remija. Vezni igrač Zoran Milutinović je golom donio bod Banjalučanima ali ističe da ekipa

Makedonska diva Kaliopi 8. oktobra u Banjaluci

Kaliopi u okviru svojih jesenjih koncerata u oktobru stiže i u Banjaluku gdje će 8. okobra imati priliku za novi susret sa banjalučkom publikom. Turneja započinje 4. oktobra u Mostaru koncertom u dvorani Herceg Stjepan Kosača i nastavlja se 5. oktobra u Sarajevu (Dom mladih), 6. oktobra u Zenici (BNP). Dan kasnije 7. oktobra Kaliopi

KOTOR VAROŠ: Položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave koja će koštati oko 3,1 milion KM. Višković je rekao da je Vlada od 2006. godine do danas u ovu lokalnu zajednicu uložila 92 miliona maraka. – “Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve

Proširena Vidovdanska ulica

U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi u centralnoj zoni, danas su završeni radovi na proširenju saobraćajnice u Vidovdanskoj ulici, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. – Saobraćajnica je proširena u dužini od 250 metara, na potezu od raskrsnice kod stare zgrade Vlade RS do ukrštanja sa Grčkom ulicom, odnosno zgrade Centralne banke što bi

NOVA POSLOVNA ZONA: Uskoro licitacija za prvu parcelu

Za prodaju prve parcele u novoj poslovnoj zoni “Jelšingrad” uskoro će biti raspisan javni poziv, nakon što je na zadnjoj sjednici Skupštine grada donesena odluka o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namjenjenih za izgradnju privrednih objekata u toj zoni. Kako ističu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, već vlada veliko

“KOSMOS” PRIPAO DNS-u: Nedeljko Milaković dolazi na funkciju direktora banjalučke fabrike?

Nedeljko Milaković, raniji poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sadašnji funkcioner Demokratskog narodnog saveza, biće novi direktor fabrike “Kosmos” u Banjaluci, odlučio je Gradski odbor DNS-a, koji je u koalicionoj raspodjeli dobio ovo preduzeće, saznaje opcija.net. U Gradskom odboru  DNS-a, kako ističu naši izvori, nisu posebno zadovoljni činjenicom da su dobili mogućnost