Vijesti 27.02.2016.

Banjaluka: Gradski oci planiraju ulaganja od 117 miliona maraka

ČITANJE: 1 minuta
BL-investicije-ATV
Izgradnja puteva, vodovoda, mostova, kanalizacije, vrtića, obnova Kastela, nastavak ulaganja u poslovnu zonu u Ramićima, izletište na Banj brdu, rekonstrukcija Banskog dvora – neke su od kapitalnih investicija grada Banja Luke od 2015. do 2017.godine.

Gradski oci planiraju da kroz 53 projekta čija je ukupna vrijednost veća od 420 miliona maraka, ulože oko 117 miliona maraka. Novac će, kažu, obezbijediti sa više strana.

-Nismo regulisali da li se radi o kreditnom zaduženju, da li će biti realizovano putem kreditnog zaduženja, da li će biti putem donacija za kojima se traga ili će nekim drugim modelom kao što je javno-privatno partnerstvo, koncesija- kazao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Jedna od kapitalnih investicija je put kroz banjalučko naselje Motike. U ovoj godini je planirano 100.000 maraka, a ukupna vrijednost tog projekta je deset i po miliona maraka. Mještani kažu, nekada su i peticije pisali, ali od novog puta i trotoara nije bilo ništa. I sada su sumnjičavi, ali kažu, izborna je godina, pa možda im se i posreći.

Prema planu gradskih vlasti, za dvije godine Banjaluka će da dobije novo ruho. Nadaju se da će takva privući i više investitora, domaćih i stranih.

(ATV)