Vijesti 28.06.2016.

Banjaluka ima najpaprenije cijene parkiranja u RS

ČITANJE: 1 minuta

Vozači u Banjaluci i Bijeljini svakodnevno se žestoko bore da ugrabe slobodno parking mjesto, iako je cijena parkiranja u ovim gradovima najpaprenija u RS, a o besplatnom parkingu mogu samo da sanjaju.

Mjesto za četvorotočkaša nije lako naći ni u drugim gradovima Srpske, ali je bar donekle olakšavajuća okolnost to što vozači izdvajaju manje novca za parkiranje, dok se ovaj servis jedino ne naplaćuje u Zvorniku.

U zvorničkoj Gradskoj upravi su istakli da je parking servis u pripremi i da zbog toga naplata još nije zaživjela.

Stanovnici najvećeg grada Srpske sat vremena parkiranja u prvoj zoni plaćaju marku, dok za cjelodnevnu kartu moraju da izdvoje pet maraka.

– Jedan sat u drugoj zoni košta pola marke, a univerzalna mjesečna karta je 100 KM – istaknuto je na internet stranici banjalučke Gradske uprave, gdje je naznačeno da povlašćena karta za stanare iznosi 50 KM godišnje.

Banjaluka trenutno ima oko 4.700 parking mjesta, ali sudeći prema broju automobila na ulicama i gužvama ispred stambenih zgrada, to ni izbliza nije dovoljno, zbog čega je Gradska uprava najavila izgradnju tri nova parkinga.

Ostavljanje limenog ljubimaca na propisno obilježenim mjestima prazni džepove i vlasnicima automobila u Bijeljini, gdje sat parkiranja košta jednako kao u Banjaluci.

– Dnevna cijena parkinga iznosi dvije marke, a mjesečna karta 60 KM. Stanari plaćaju parking deset KM mjesečno – navedeno je na internet stranici bijeljinske Gradske uprave.

Mjesečna cijena parkinga: (Za I zonu i univerzalne)

Banjaluka          100 KM

Bijeljina              60 KM

Prijedor               40 KM

Doboj                  30 KM

Trebinje              20 KM

(Glas)