Vijesti 05.12.2022.

Banjaluka interesantna novogodišnja destinacija

ČITANJE: 1 minuta

Smještajni kapaciteti za doček Nove godine u Banjaluci popunjeni su više od 80 odsto, što je čini interesantnom novogodišnjom destinacijom, rekla je Srni portparol banjalučke Turističke organizacije Branka Branković.

Brankovićeva je istakla da je velika zainteresovanost za Banjaluku kada je riječ o prednovogodišnjoj, novogodišnjoj i postnovogodišnjoj noći.

Prema njenim riječima, turističke agencije iz Slovenije najavile su dolazak velikog broja gostiju iz ove zemlje.

Ona je dodala da su Slovenci najvjerniji gosti, a ove godine očekuju se i dolasci iz Crne Gore.

“Iz Herceg Novog i Podgorice više od 200 Crnogoraca sprema se za proslavu Nove godine u Banjaluci”, istakla je Brankovićeva.

Prema podacima Turističke organizacije, prošle godine u Banjaluci je tokom dvije novogodišnje noći boravilo oko 70.000 ljudi, a očekivanja su da će ovaj broj biti premašen.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Republike Srpske Željko Tatić izjavio je da su hotelski kapaciteti u Banjaluci već popunjeni.

“Imamo dosta najava za dolazak turista iz Hrvatske i Srbije. Novogodišnji program koji nudi Banjaluka je interesantan i privlači veliki broj turista”, rekao je Tatić Srni.

Kada je riječ o cijenama, Tatić je naglasio da je Banjaluka mnogo povoljnija u odnosu na region i ostale gradove u Srpskoj, bez obzira što su ugostiteljski lokali luksuz, a ne moranje.

“Naše gostoprimstvo i naša gastronomska ponuda jedan su od razloga zbog čega ljudi dolaze kod nas”, zaključio je Tatić.

(Srna)