Vijesti 30.12.2015.

Banjaluka: Islamska zajednica ignorisala poziv

ČITANJE: 1 minuta
dodik popovi
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavio je i juče sa novogodišnjim prijemima u Palati predsjednika u Banjaluci.

Tako je organizovan prijem za predstavnike vjerskih zajednica, povodom 9. januara – Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Rimokatoličke crkve, Jevrejske zajednice i direktor Republičkog sekretarijata za vere Dragan Davidović.

Međutim, na poziv se nisu odazvali predstavnici Islamske zajednice.

Pored predstavnika vjerskih zajednica Dodik je dan ranije, u ponedjeljak, organizovao prijem za sportiste, studente, nagrađene učenike, delegacije kulturnih i naučnih radnika, predstavnika izdavača iz Republike Srpske i Saveza nacionalnih manjina Srpske.

Kroz Palatu su prodefilovali i delegacije Narodne skupštine i Veća naroda RS, Vlade, predstavnici RS u zajedničkim organima BiH, delegacije Ustavnog suda RS, pravosudnih organa RS, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane BiH, Akademije nauka i umetnosti, republičkih boračkih organizacija….

(Novosti.rs)

Oznake: Milorad Dodik