Vijesti 01.04.2016.

Banjaluka: Isplata plata i mir svijetu – prvoaprilske šale

ČITANJE: 1 minuta
banjaluka
Mir u svijetu, svjetliju budućnost i isplata penzija ili plata su prvoaprilske šale koje su pale na pamet Banjalučanima. Srećnija sudbina je, vjeruju, ono sa čim se danas jedino može šaliti. Prvi dan aprila izgleda nije donio posebno vedra lica.

Za razonodu građani, kažu, nemaju vremena. Mnogima do šale i nije. To i ne čudi, tvrdi pisac Živko Vujić, kada živimo u svojevrsnoj satiri. Ipak, kaže, inspiracija za smijeh – ima na svakom koraku.

“Jedini taj nekakav trenutak ili momenat je ovaj dan kada se šalimo. Najčešće na svoj račun, na račun svojih bližnjih, a zašto da ne i na račun onih koji sebe smatraju nedodirljivim. Valjda će nam oprostiti na ovaj dan”, rekao je pisac i aforističar Živko Vujić.

Ipak, ima i onih vedrijeg duha koji su se danas od srca nasmijali. Sa djecom, prodicom, prijateljima i kolegama podijelili su zanimljive dosjetke.

Humor je i dalje itekako živ, kažu oni koji od šale i žive. Čovjek može da nađe povod u sebi, svojoj okolini, pa čak i nedaćama. Jer, poručuju, smijeh je ipak lijek.

(ATV)