Vijesti 04.05.2016.

Banjaluka: Iz stana likvidiranog dilera nestala četiri miliona evra

ČITANJE: 2 minute
ubistvo-Banjaluka-4

Iz iznajmljenog stana Nebojše Čubrilovića (33), koji je ubijen prošle godine u sačekuši u Banjaluci, misteriozno je nestalo četiri miliona evra.

U medijima se pojavila informacija da je nakon ubistva iz njegovog stana u kome je boravio u Banjaluci nestao ogromni novac i to prije početka uviđaja.

Da su pare bile u stanu pokojnog Čubrilovića saznalo se poslije insistiranja rodbine ubijenog da im se kaže gdje se nalazi novac.

Mediji navode da je Čubrilović imao jake veze i u političkim krugovima u Banjaluci, kao i da rezultata policijske istrage za sada nema.

Izvori iz MUP-a Republike Srpske navode da Čubrilovićevo ubistvo može biti povezano sa drugim ubistvima koja su se u to vrijeme dogodila u banjalučkoj regiji.

Kao što je poznato, u septembru prošle godine je blizu Banje Luke ubijena Rada Dojčinović, koja je navodno sestra jednog od nekadašnjih banjalučkih „žestokoh momaka“.

Pored toga, u novembru je nepoznati ubica likvidirao Milana Vujičića iz Gradiške, koji se takođe dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima. Sva tri ubistva izvedena vrlo profesionalno. Istragom je utvrđeno da bi Čubrilovićevo ubistvo moglo imati veze sa nekim neriješenim ubistvima u Hercegovini.

Nebojša Čubrilović (33), ubijen je prošle godine u sačekuši u Banjaluci. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, ubica je sačekao Čubrilovića iza zida koji je podignut oko kuće u kojoj je Čubrilović iznajmljivao stan nakon što je pobjegao iz Slovenije.

Ubijeni je u Sloveniji osuđen kao član narkogrupe Milanka Sredića na 13 godina zatvora, dok je preostalih šest članova grupe osuđeno na 40 godina i šest mjeseci zatvora. U presudi je navedeno da je grupa u Evropu prokrijumčarila oko 50 kilograma kokaina, koji su brodovima iz Brazila transportovani u Evropu, a potom su preprodavani u Italiji. Raskrinkani su 2012. godine nakon što je na autoputu u Sloveniji zaplijenjeno oko 20 kilograma kokaina, čija je vrijednost procijenjena na oko 900.000 evra. Čubrilović je prvo bio osuđen na dvije i po godine pa mu je kazna smanjena na godinu i po. Nakon što je odležao kaznu od godinu i po, ponovo je počeo da radi sa drogom, a kada je policija Slovenije htjela da ga uhapsi polovinom prošle godine Čubrilović je pobjegao u BiH, jer ima i pasoše obje države.

 (ATV)