Sport 15.11.2019.

Banjaluka je domaćin najvećeg vaterpolo turnira u bivšoj Jugoslaviji!

Banjaluka će u petak i subotu na Gradskom olimpijskom bazenu biti domaćin međunarodnog vaterpolo turnira veterana koji je organizovao banjalučki klub Incel.

Gosti grada na Vrbasu u naredna dva dana će biti nekadašnji aktivni vaterpolisti iz svih država bivše Jugoslavije iz ukupno 15 ekipa, što je vjerovatno najveća vaterpolo fešta u nekadašnjoj zajedničkoj državi, a možda i šire.

Iz Slovenije će učestvovati ekipe Slovana i Mroža iz Ljubljane, Hrvatsku će predstavljati Stari as iz Splita, boje Srbije će braniti Sombor, Pijani somovi, Beograd, Partizan i Rekreativo iz Beograda, Goč iz Vrnjačke Banje i Šabac, Crnogorce su stigli sa Jadranom iz Herceg Novog i Bijelom, a iz Makedonije je doputovao skopski Vardar.

Osim domaćina Incela iz Republike Srpske, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati i jedna ekipa iz Federacije BiH, a to je sarajevski Vučko.

Predsjednik banjalučkog kluba Stanislav Vranješević prezadovoljan je što je Incel uspio da okupi veliki broj nekadašnjih vaterpolista i potvrdio da je predstojeći turnir vjerovatno najveći ovakvog tipa u regionu, a možda čak i u Evropi.

“Definitivno, ovo je najveći vaterpolo turnir u nekadašnjoj Jugoslaviji, na kojem će se takmičiti 15 timova. Ipak, prijateljstvo naših timova je najvažnije, a rezultati su definitivno u drugom planu”, rekao je Vranješević za naš portal.

Prema njegovim riječima, ovaj međunardoni turnir na GOB-u ima i veliki turistički potencijal.

“Grad Banjaluka je prije dvije godine pomogao u organizaciji, ovog puta je bila složenija situacija zbog našeg statusa u Vaterpolo savezu Republike Srpske, nisu nas mogli ni prepoznati kao sportski klub, tako da je pomoć izostala. Bez obzira na to uspjeli smo da sve organizujemo maniftaciju, koja je dijelom i turistički događaj. Kad dođe više od 200 odraslih ljudi, koji troše svoj novac na hotele i gastronomsku ponudu i druge sadržaje, vjerujem da to nije mala stvar za Banjaluku”.

Vranješević je na kraju pozvao Banjalučane da dođu i pogledaju utakmice na GOB-u, ulaz je besplatan i pomognu da domaćinski dočekaju goste iz cijele regije, od Vardara, pa do Triglava.

“Garantujemo im dobru zabavu”, naglasio je prvi čovjek banjalučkog Incela.