Vijesti 08.12.2016.

Banjaluka je prvi grad u BiH u projektu digitalne transformacije

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić i direktor kompanije „Majkrosoft“ BiH, Omar Krivošija potpisali su danas Memorandum o razumijevanju koji definiše pravce zajedničke saradnje u oblasti digitalne transformacije Grada.

– Ovo nam omogućava dalje projekte ka digitalnoj transformaciji gradskih službi i usluga koje pružamo građanima. „Majkrosoft“ kao renomirani partner Gradu Banj biće u prilici da prenese svoja znanje iz rada sa drugim lokalnim zajednicama na digitalnoj transformaciji, a sve u cilju da se službe i servisi Grada unaprijede, odnosno da sve ono što Grad obavlja za građane bude raspoloživo brže, jednostavnije i efiksnije – izjavio je gradonačelnik Radojičić novinarima poslije potpisivanja Memoranduma u Gradskoj upravi.

Direktor „Majkrosofta“ za region Jugoistočne Evrope, Loren Dankan, ovom prilikom, je izjavio da „Majkrosoft“ kao jedan od globalnih IT lidera dogovorenom saradnjom prenijueće Gradskoj upravi Banja Luka najbolje prakse unapređenja administrativnog sistema drugih gradova regije i svijeta.Banjaluka je prvi grad u BiH u ovakvoj vrsti posla i prvi partner Majkosofta u projektu digitalne transformacije, odnosno u budućnosti u promjeni pružanja usluga i servisa.

– Grad Banjaluka jeste grad koji treba i Topalnu, vodosnabijedavanje i mnoge druge komunalne potrebr, ali svijet se brzo mijenja i mi moramo da idemo na više frontova istovremeno, uključujući i ovu modernizaciju, posebno u oblasti IT tehnologije – naglasio je Radojičić, te zaključio da je Banjalucu ovo značajno i što dobija jedan brend iza sebe, jer kada se Grad u bilo kojim drugim razgovorima pojavljuje kao partner Majkrosofta onda to ima i svoju reputacionu važnost.

– Veoma sam srećan što smo danas potpisali Memorandum o razumijevanju sa Gradom Banjaluka, koji je prvi takve vrste u BiH sa ciljem modernizacije servisa i sistema rada Gradske uprave kako bi omogućio kvalitetniju uslugu građanima Banjaluke – kazao je Dankan.