Vijesti 23.12.2015.

Banjaluka: Kafići i restorani duže otvoreni za vrijeme praznika

ČITANJE: 1 minuta
Banjaluka NG
Ugostiteljski objekti u gradu, tokom prazničnih dana, od 25. decembra do 14. januara mogu raditi duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme.

Svi ugostiteljski objekti mogu raditi neograničeno prvog, drugog, sedmog i 14. januara, navodi se u zaključku koji je donio Slobodan Gavranović gradonačelnik.  Ostalih dana prazničnog perioda ugostiteljski objekti mogu raditi jedan sat duže u odnosu na propisano radno vrijeme.

Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće mogu raditi od sedam do 1. čas iza ponoći radnim danima i od sedam do 2.časa iza ponoći,  vikendom. Ugostiteljski objekti kojima je dodijeljen znak kvaliteta “zlatna kašika” mogu raditi od sedam do 2. časa radnim danima i od sedam  do 3. časa iza ponoći vikendom.

Noćni klubovi – disko-barovi, disko-klubovi i noćni barovi mogu raditi od 19. do 4 časa radnim danom i od 19. do 5.časova vikendom, a saloni za posebne prilike kao što su svadbeni od sedam  do 4 časa. U ovom periodu ugostiteljski objekti smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja rade u skladu sa propisanim radnim vremenom od sedam  do 23 časa radnim danima i vikendom.

Na Dan Republike 9. januara na području grada, mimo odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, od osam  do 13  mogu da rade mesare, prodavnica mješovite robe i cvjećare.

(NN)