Vijesti 02.02.2016.

Banjaluka: Karta do Trna ostala 2,30 KM

ČITANJE: 2 minute
gradski autobus
Veliki broj građana koji putuju autobusom na liniji dva Trn – Banjaluka kaže da je cijena karte ostala nepromijenjena te da i dalje košta 2,30 KM, pa im nije jasno zašto putnici do naselja Zalužani, od kojeg ih dijeli samo tabla, plaćaju kartu po sniženoj cijeni od 2,10 KM, a oni ne.

Putnike iz Trna zbunilo je i to što na njihovim kartama piše da su druga zona, a prevoznici i grad su rekli da će cijene u drugoj zoni biti snižene za 20 feninga.

Bojana P., koja svakodnevno koristi liniju dva, istakla je da je bila neprijatno iznenađena kada je u ponedeljak vozaču preduzeća “Bočac turs” izdvojila za kartu 2,10 KM, a on je joj rekao da kod njih nije došlo do sniženja cijene karte.

-Nije mi logično da ne dođe i u našem pravcu do sniženja cijene karte ako je gorivo pojeftinilo. Ako je karta za Zalužane pojeftinila, a nas u Trnu bukvalno dijeli samo tabla s tim naseljem, ne vidim zbog čega nije došlo do pojeftinjenja i kod nas- kazala je Bojana.

Požalio nam se i Saša Kljajić, putnik iz Kuljana, koji se u ponedjeljak vozio autobusom “Autoprevoza” i platio kartu po sniženoj cijeni 1,40 KM, a vraćajući se s posla iz grada autobusom “Pavlović tursa” koji ide prema Trnu, kartu je platio 1,60 KM.

-Iznenadio sam se zbog tih različitih cijena, više mi ništa nije jasno šta je sniženo, a šta nije- rekao je Kljaljić.

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, kaže da razumije nedoumice putnike u vezi sa linijom dva, ali da se pojeftinjenje karata desilo samo u gradskom i prigradskom saobraćaju te da je tako dogovoreno. Naselje Trn pripada opštini Laktaši.

-Linija broj dva Banjaluka – Trn vodi se kao regionalna linija i cijena karata neće se mijenjati- rekao je juče Mijić.

Iz “Pavlović tursa” nam se danas nisu javili za komentar, kao ni iz “Bočac tursa”.

Vozači savjetuju putnicima da na internetu potraže koje su to prigradske i gradske linije te da se samo na njima primjenjuje novi cjenovnik karata.

(NN)