Banjaluka: Karta do Trna ostala 2,30 KM

gradski autobus

Veliki broj građana koji putuju autobusom na liniji dva Trn – Banjaluka kaže da je cijena karte ostala nepromijenjena te da i dalje košta 2,30 KM, pa im nije jasno zašto putnici do naselja Zalužani, od kojeg ih dijeli samo tabla, plaćaju kartu po sniženoj cijeni od 2,10 KM, a oni ne.

Putnike iz Trna zbunilo je i to što na njihovim kartama piše da su druga zona, a prevoznici i grad su rekli da će cijene u drugoj zoni biti snižene za 20 feninga.

Bojana P., koja svakodnevno koristi liniju dva, istakla je da je bila neprijatno iznenađena kada je u ponedeljak vozaču preduzeća “Bočac turs” izdvojila za kartu 2,10 KM, a on je joj rekao da kod njih nije došlo do sniženja cijene karte.

-Nije mi logično da ne dođe i u našem pravcu do sniženja cijene karte ako je gorivo pojeftinilo. Ako je karta za Zalužane pojeftinila, a nas u Trnu bukvalno dijeli samo tabla s tim naseljem, ne vidim zbog čega nije došlo do pojeftinjenja i kod nas- kazala je Bojana.

Požalio nam se i Saša Kljajić, putnik iz Kuljana, koji se u ponedjeljak vozio autobusom “Autoprevoza” i platio kartu po sniženoj cijeni 1,40 KM, a vraćajući se s posla iz grada autobusom “Pavlović tursa” koji ide prema Trnu, kartu je platio 1,60 KM.

-Iznenadio sam se zbog tih različitih cijena, više mi ništa nije jasno šta je sniženo, a šta nije- rekao je Kljaljić.

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, kaže da razumije nedoumice putnike u vezi sa linijom dva, ali da se pojeftinjenje karata desilo samo u gradskom i prigradskom saobraćaju te da je tako dogovoreno. Naselje Trn pripada opštini Laktaši.

-Linija broj dva Banjaluka – Trn vodi se kao regionalna linija i cijena karata neće se mijenjati- rekao je juče Mijić.

Iz “Pavlović tursa” nam se danas nisu javili za komentar, kao ni iz “Bočac tursa”.

Vozači savjetuju putnicima da na internetu potraže koje su to prigradske i gradske linije te da se samo na njima primjenjuje novi cjenovnik karata.

(NN)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za