Vijesti 04.07.2016.

Banjaluka: Kažnjen 51 vozač motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala u jednom danu

ČITANJE: 1 minuta

Na području Centra javne bezbjednosti /CЈB/ Banjaluka tokom pojačane kontrole vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikla, prekršajnim nalogom kažnjen je 51 vozač, rečeno je Srni u CЈB Banjaluka.

Portparol CЈB Banjaluka Marija Markanović rekla je da je tokom akcije koja je sprovedena u petak, 1. jula, kontrolisano 86 vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala od čega je 15 vozača zatečeno da upravlja bez položene kategorije “A” i podkategorije “A1”.

“Bez zaštitne maske upravljalo je 37 vozača, a 28 mopeda, motocikala i lakih motocikala zatečeno je bez registracije, dok je jedan vozač bio pod uticajem alkohola”, navela je Markanovićeva.

Ona je dodala da će policija i u narednom periodu nastaviti sa ovim akcijama u cilju postizanja veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, te apeluje da se svi građani pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo, prenose agencije.

(Agencije)