Vijesti 10.08.2016.

Banjaluka: Kažnjen bahati policajac

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sankcionisalo je policijskog službenika koji je parkirao službeno vozilo ispred tržnog centra „Tropik” u Banjaluci na parking mjesto koje je namijenjeno za vozila kojima upravljaju lica sa invaliditetom.

“Zahvaljujući fotografijama koje ste obajvili na vašem portalu, a na osnovu registarskih tablica, identifikovali smo identitet policijskog službenika i njemu je danas uručen prekršajni nalog za nepropisno parkiranje na mjestima za parkiranje lica sa invaliditetom čl. 73. stav 1. tačka 12. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH”, objašnjava Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS, prenosi ATV.

Takođe razmotriće se i mogućnost pokretanje disciplinskog postupka protiv istog, s obzirom da su svi pripadnici MUP-a RS u više navrata upozoreni da ne zloupotrebljavaju Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ovom prilikom osuđuje postupak policijskog službenika i izvinjava svim licima sa invaliditetom koje je ovaj postupak povrijedio.

“Policijski službenici nadležni su ne samo da sporovode, već i da poštuju Zakon, kao i svi drugi građani Republike Srpske”, napominju iz MUP-a RS.