Vijesti 12.09.2016.

Banjaluka: Komšiji ubio dva jarića, tvrdi da je pucao u vazduh

ČITANJE: 1 minuta

Dušan Đukić (51) iz Banjaluke priveden je zbog sumnje da je ubio dva jarića, vlasništvo njegovog komšije Bogdana Diljevića.

Kako saznaje SrpskaCafe, cijeli slučaj odigrao se preko vikenda u mjestu Bukvalek kod Banjaluke. Diljević je prijavio da mu je komšija ubio dva jarića, pa je na lice mjesta upućena policija.

– Policijski službenici došli do saznanja da je jariće ubio Dušan Đukić. On je priveden i policiji je priznao da je pucao iz pištolja “Norinko”. Međutim, Đukić tvrdi da je pucao u vazduh i da nije imao namjeru da ubije jariće – kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je tijelo jednog jareta policija pronašla u gepeku Đukićevog vozila, dok je drugo, koje je bilo ranjeno, zatečeno u njegovoj šupi.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da je o cijelom slučaju obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje je ovaj događaj okvalifikovalo kao krivično djelo “mučenje i ubijanje životinja”, za koje je Krivičnim zakonom Republike Srpske zaprijećena novčana ili kazna do jedne godine zatvora.

– Tužilaštvo je naložilo da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokazivanja navedenog krivičnog djela i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog – rekla je Markanovićeva.

Nakon kriminalističke obrade Đukić je pušten da se brani sa slobode, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena.

(srpskacafe.com)