Vijesti 14.09.2016.

Banjaluka: Konferencija o energetskoj efikasnosti

ČITANJE: 1 minuta

Naredne sedmice u Banjaluci će se održati konferencija o temi „Unapređenje energetske efikasnosti u građevinarstvu kao pokretač privrednog razvoja“.

Konferenciju organizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, u saradnji sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ), Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

Konferencija će biti održana od 20. do 21. septembra u hotelu „Bosna“ u Banjaluci, a biće svečano otvorena 20. septembra u 12 časova.

Cilj konferencije je da se razmijene iskustva i otvori diskusija o pravnim, tehničkim i ekonomskim aspektima energetske efikasnosti u građevinarstvu, a planirano je održavanje nekoliko panel diskusija na političkom i stručnom nivou.

Konferencija se organizuje u okviru aktuelnog projekta Energetske efikasnosti u Republici Srspkoj koji realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.