Vijesti 21.12.2015.

Banjaluka: Krao novac penzioneru, upecala ga kamera

ČITANJE: 1 minuta
policija
Zbog sumnje da je potkradao jednog banjalučkog penzionera, policija je uhapsila četrdesetdvogodišnjeg Ž.J. iz Banjaluke, potvrdio je izvor blizak istrazi.

Prethodno je u oktobru Policijsku stanicu Obilićevo kontaktirao unuk starca, prijavljujući da pod sumnjivim okolnostima nestaje novac od njegovog djeda, a najčešće u vrijeme kada bude isplata penzija.

-Unuk je naveo da ne zna da li taj novac nestaje usljed starosti i demencije njegovog djeda, ili zbog toga što ga neko potkrada- kazali su iz policije.

Usljed specifičnih okolnosti prijave, u namjeri rasvjetljavanja događaja i utvrđivanja okolnosti, dogovoreno je da se u prostoriju odakle novac nestaje postavi nadzorna kamera.

-Nadzorna kamera je 14. oktobra zabilježila nepoznato muško lice, koje je iskoristilo odsustvo oštećenog i iz novčanika uzelo novac- saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Po njenim riječima, policija  je na osnovu operativnog rada došla do saznanja da je Ž.J. (42) izvršilac tog krivičnog djela.

-Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je izvršio još tri krivična djela na štetu oštećenog, pričinivši mu ukupnu  materijalnu štetu od oko 1.500 KM – navela je Markanovićeva.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv njega dostavi izvještaj.

(NN)