Vijesti 13.09.2016.

Banjaluka: Lopov koji je volio krntije

ČITANJE: 2 minute

Akumulatori su najčešći plijen Banjalučanina Zorana Lajšića Brke (55), jednog od najpoznatijih banjalučkih lopova, zbog kojeg ovdašnja policija već godinama ima pune ruke posla.

Osim na akumulatore, Brko nije bio imun ni na ostale dijelove vozila, poput CD uređaja, ratkapa, lajsni i slično.

Policija ga tereti i za nekoliko krađa automobila, a zanimljivo je da su u tom segmentu njegovo najveće “dostignuće” golf 3 i audi 90, dok su ostali četvorotočkaši koje je odvezao znatno jeftiniji, jer je riječ o zastavi koral, jugu 55, te golfu 2.

“Interesantno je i da je akumulatore uglavnom krao iz manje vrijednih auta, poput zastave 101, golfa 2, FIAT una, te renoa 11”, kaže izvor “Nezavisnih” blizak istrazi.

“Operisao” je po brojnim banjalučkim ulicama, a kako otkriva naš izvor, najčešće su to bile Vilsonova, Carice Milice, te Bulevar vojvode Stepe Stepanovića.

Lajšić, koji je proteklih nekoliko mjeseci stekao titulu najpoznatijeg banjalučkog kradljivca, osumnjičen je da je od 27. aprila 2013. do 31. avgusta ove godine na području Banjaluke izvršio ni manje ni više nego – 22 krivična djela.

Najaktivniji je bio lani, kada je krao čak 11 puta, dok je godinu ranije počinio pet krađa, a 2013. godine najmanje jednu. U proteklih osam mjeseci takođe nije mirovao i nanizao je pet krađa.

Teško je da će ove godine srušiti svoj prošlogodišnji rekord, jer je trenutno iza brave.

Osnovni sud Banjaluka odredio mu je pritvor do 1. oktobra, zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Ipak, i dok je iza brave, Lajšić je zanimljiv pripadnicima CJB Banjaluka, koji sumnjaju da vozila i njihovi dijelovi nisu njegov jedini plijen.

“Policija raspolaže informacijom da je Lajšić krao i skupocjene suncobrane i slične predmete. I zbog toga će on u narednom periodu biti predmet kriminalističke obrade”, otkriva naš izvor.

Šta je Brko sve ukrao:

11 akumulatora
audi 90
zastava koral
ugo 55
golf 2
golf 3
CD uređaj
bočne lajsne vozila
ratkape
improvizovana kolica
bicikl
cilindri s motorne pile.

(nezavisne.com)